Dan MOTREANU: „Încă 15 obiective de investiții din județul Giurgiu primesc finanțare prin PNRR”

0
263

Europarlamentarul liberal, Dan MOTREANU, dă vești bune pentru comunitatea județului Giurgiu și anume faptul că 15 obiective de investiții în valoare de 121 de milioane de lei, primesc finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 14 proiecte noi, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, pentru care au depus cereri de finanțare 11 unități administrativ-teritoriale.

Proiectele vizează piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice sau realizarea de planuri urbanistice.

78,7 de milioane de lei este suma alocată pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu si zona sa metropolitană cu impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

Prin Valul Renovării, Consiliul Județean Giurgiu primește 21 milioane de lei pentru eficientizarea energetică a sediului administrativ.

Săptămâna trecută 26 de obiective de investiții din județul Giurgiu, în valoare de 60,8 de milioane de lei, au primit finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”.

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)