Acasă Actualitate Dan Motreanu: „Grupul PPE se apropie de obiectivul restabilirii concurenței corecte pe piața unică”

Dan Motreanu: „Grupul PPE se apropie de obiectivul restabilirii concurenței corecte pe piața unică”

0
Dan Motreanu: „Grupul PPE se apropie de obiectivul restabilirii concurenței corecte pe piața unică”

„Subvențiile ascunse și necontrolate din țări non-UE afectează economia europeană. De aceea, dorim să ne asigurăm că regulile stricte privind concurența și ajutorul de stat pentru întreprinderile europene se aplică și concurenților care primesc subvenții din afara UE.

Un nou instrument legislativ, susținut de PPE în Comisia pentru Comerț Internațional, va obliga Comisia Europeană să verifice că o întreprindere non-UE care dorește să preia controlul asupra unei întreprinderi europene sau să participe la achizițiile publice europene funcționează în condiții similare cu întreprinderile europene. Este vorba de un instrument de control și sancționare pentru a detecta și a preveni subvențiile incorecte.

Fuziunile sau investițiile care implică subvenții străine de minimum 50 milioane EUR pentru întreprinderi cu o cifră de afaceri anuală de 400 milioane EUR vor trebui notificate Comisiei Europene în cazul în care entitățile din afara UE dobândesc controlul asupra entităților UE. Același lucru este valabil și pentru achizițiile publice care depășesc 200 de milioane de euro, dacă sunt implicate subvenții străine. Dacă o fuziune sau o investiție în cauză nu este notificată, se pot aplica amenzi, iar Comisia Europeană va putea deschide proceduri din oficiu dacă apar suspiciuni. Vom dezbate și vom vota acest instrument legislativ în plenul Parlamentului European”, scria europarlamentarul liberal pe pagina sa de Facebook.

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal și președinte al PNL Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °