De data aceasta, vor fi acordate alte 35.000 de permise de călătorie cu trenul în Europa pentru tinerii care împlinesc 18 ani. În acest an se vor acorda în total 70.000 de permise Interrail pentru călătorii timp de maximum 30 de zile.

Datorită experienței oferite de DiscoverEU, tinerii își pot dezvolta abilitățile lingvistice, încrederea în sine și adaptabilitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor, aptitudinile organizatorice și de muncă în echipă.

Participanții pot călători fie individual, fie în grup de maximum 5 persoane. Selecția se va face prin intermediul unui formular de înregistrare online, pe Portalul european pentru tineret https://europa.eu/youth/discovereu_ro Tinerii vor răspunde la 5 întrebări cu variante multiple de răspuns și la o întrebare de departajare.

Cu ocazia rundei din octombrie 2021, peste 60.000 de tineri europeni au primit permise Interrail în valoare de 258 de euro pentru călătorii nelimitate cu trenul, timp de maximum o lună, între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023. Deoarece evoluția pandemiei era necunoscută, călătorilor li s-au oferit rezervări flexibile printr-un nou permis de călătorie mobil.

Din 2018 și până în prezent, ca urmare a inițiativei grupului PPE din Parlamentul European, peste 130.000 de tineri europeni au beneficiat de acest program”.

(Dan Motreanu- europarlamentar PNL)