Dan Motreanu: „245.018 de elevi din familii vulnerabile au primit, pe card, câte 500 de lei”

0
110

„Aceste măsuri sunt cuprinse în programul economico-social Sprijin pentru România, anunțat recent de premierul Nicolae Ciucă.

„Astfel, 245.018 de elevi care provin din familii vulnerabile au primit pe card suma de 500 de lei, echivalentul a trei rate lunare prevăzute în programul de măsuri economico-sociale, a anunțat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Valoarea totală a ajutoarelor asigurate de MIPE, din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se ridică la aproximativ 122,5 milioane de lei. Cardurile au fost deja trimise inspectoratelor școlare județene, iar acestea le-au repartizat școlilor pentru a ajunge la elevii din familiile defavorizate.

Pachetul de măsuri conține şi programul pentru persoanele vulnerabile. 1.188.000 de pachete alimentare, fiecare în valoare de 170 de lei, au fost distribuite înainte de Paşti persoanelor defavorizate. Această măsură este finanțată din fonduri europene. Măsurile anunţate de către guvern în ceea ce priveşte sprijinul persoanelor vulnerabile îşi continuă mersul firesc.

Pachetul „Sprijin pentru România” se ridică la 17,3 miliarde de lei. Din suma totală, nouă miliarde de lei vor proveni din fonduri europene, a precizat Marcel Ioan Boloș.

(Dan Motreanu- europarlamentar liberal)