Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare…! Ce spune giurgiuveanul Radu Popa despre condamnarea prietenului său și de ce a fost ea dată!

0
661

dan_diaconescu_bff2ec00f9_3379accbeaCondamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare, jurnalistul Dan Diaconescu a ieşit zilele trecute din Penitenciarul Jilava.  Primul lucru  a fost să-şi strângă în braţe fiica , Milena Dona, în vârstă de 12 ani  şi pe Emilia (Emi) iubita sa… 

Conform celor de la CANCAN.ro a aflat că de fapt fostul  patron al postului OTV nu a fost eliberat condiţionat, ci a primit o permisie pentru bună purtare.

Cine este marea  dragoste a lui DD

Dan Diaconescu si  Emilia, iubita sa, sunt împreună de-o viață, adică  de 29  de ani. Cu toate acestea  ei  nu s-au căsătorit.

Dan își amintește cum s-au cunoscut în 1988,  la fabrica unde lucrau amândoi. Deși erau  colegi de muncă, multă vreme nu au știut unul de existența celuilalt. Asta până când, într-o zi, șansa a făcut să se întâlnească la o reuniune comunistă:  Lucram în aceeași fabrică. Într-o zi, ne-au scos la o manifestatie pentru Ceaușescu, unde trebuia să ieșim cu niște pancarte. Acolo am cunoscut-o. Până atunci, nu știusem de existența ei, că eram multi angajați în fabrică. Pe vremea aia, eu căram o roabă. O încărcam într-un loc și o descărcam în altul, a povestit Dan Diaconescu.

Anii au trecut, iar tănărul ambițios a învățat să se descurce în viață. Când au început să vină și banii, s-a mutat împreună cu iubita lui.

Eu stăteam în Regie. Tatăl ei nu era de acord, că eram un țăran prost de la Caracal, ea era bucureșteancă. Glumesc…Ne-am mutat împreuna abia prin ’91, când m-am îmbogățit. Ne-am cumpărat o garsonieră pe Calea Victoriei. Câștigam cam 3000 de dolari pe lună. Peste 20 de ani, am cumpărat fabrica de pe Preciziei, în care am lucrat,  se destăinuia  realizatorul tv. 

Dan Diaconescu a fost încarcerat în 2015, iar de atunci nu a dat niciun interviu, preferând să fie cât mai discret  în declarații.

Potrivit acelorași surse Diaconescu a avut un comportament ireproşabil după gratii , fără  a crea probleme. Este probabil și motivul pentru care a fost recompensat cu câteva zile în libertate.

Dan Diaconescu a primit o permisie de câteva zile, având în vedere comportamentul său din perioada de detenţie. Este un deţinut disciplinat, nu a creat probleme, iar lăsarea lui în libertate în perioada permisiei nu prezintă un pericol – mai susțin jurnaliștii de la CANCAN.

Emilia, iubita sa,  are probleme serioase la rândul său, fiind  urmărită de datoriile lăsate în urmă de fostul patron de televiziune. 

Prietenul său, giurgiuveanul Radu Popa,  îi vrea grațierea

Concetățeanul nostru, fostul deputat Radu Popa, cel ce a început drumul carierei în redacția Jurnal giurgiuvean declara celor de la Antena 3 că l-a vizitat pe Dan Diaconescu și că acesta pare a fi bolnav,  deși nu a dorit să recunoască acest lucru.

Popa a mai spus și că probabil condițiile grele din penitenciar și dorul de cei dragi creează această suferință. Tot Radu Popa mai  declara  că fostul său coleg , Dan Diaconescu, i-ar fi spus că îi este foarte dor de fiica sa, în vârstă de 12 ani. El mai declara că împreună cu o serie de alți colegi de ai săi vor încerca să insiste prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție , pentru elibeerarea fostului președinte al PP-DD , înainte de termen

Același lucru îl intenționează și partenera sa de viață care deja a înaintat cereri de grațiere la Președintele Iohannis. 

OTV- televiziunea oamenilor simpli

Fostul  patron de post TV  a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Radu Popa mai spunea în ianuarie 2017, postului de televiziune sus numit  că primarul Moț deși  ar fi recunoscut în fața organelor de anchetă că nu i-a dat niciodată vreun ban lui Dan Diaconescu, Patronul OTV a fost condamnat .

Între timp, printr-o sinistră ironie a sorții,  primarul Moț a decedat,  în timp ce Dan Diaconescu ispășește în continuare o condamnare pentru ceva ce nu s-a întâmplat , după cum crede Radu Popa, care sugera că directiva la acel moment era clară, ca DD  să fie înlăturat din sistem pentru a nu mai  fi incomod celor aflați la putere.

Diaconescu  este creatorul unui adevărat fenomen în mass media din România, prin intermediul OTV-ului,   televiziunea oamenilor simpli, o rețetă de succes pe care multe televiziuni  încearcă în prezent să o aplice…Unul dintre aceștia  este  Sebastian Ghiță care la rândul său a eșuat lamentabil !

 (Jurnal)