Cele mai importante instanțe din România intră, pe rând, în grevă, magistrații fiind nemulțumiți de intenția Guvernului de a le tăia pensiile speciale.

Primele instanțe care au decis această măsură radicală sunt Tribunalul București, și Curtea de Apel București. „În cadrul Adunării Generale, judecătorii Tribunalului București, în unanimitate, au agreat să-și manifeste public și ferm dezacordul fata de acest demers de natura a afecta grav independența justitiei, înțelegând să susțină punctul de vedere exprimat de magistrații ICCJ, prin comunicatul de presa emis la data de 18.12.2019”, se arată într-o informare transmisă de Tribunalul București. La această măsură se vor ralia și judecătorii de la Curtea de Apel București.

Greva va fi declanșată în cursul zilei de miercuri, și va dura pe perioadă nelimitată.

Protestele din instanțe se extind, de la o zi la alta, tot mai mulți magistrați fiind de părere că trebuie să întrerupă activitatea de judecată, pentru a atrage atenția Guvernului. Nemulțumirile corpului judecătorilor și procurorilor provine de la faptul că Guvernul Orban vrea să taie pensiile speciale tuturor categoriilor sociale, inclusiv magistrații.

Și magistrații din Giurgiu au transmis că, începând cu data de 22 ianuarie, se suspendă activitatea de judecată, pe perioadă nedeterminată, cu excepția cauzelor urgente!

(Jurnal)