Nu mai puțin de două cutremure destul de puternice s-au resimțit astăzi, în țară. Primul, în jurul orelor prânzului, a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter, și s-a înregistrat la aproximativ 130 de km adâncime. Acesta nu a fost resimțit la nivelul județului și municipiului Giurgiu.

Câteva ore mai târziu, la ora 17,08, Institutul Național pentru Fizica Pământului  a anunțat producerea unui cutremur de 5,1 pe Richter, al treilea sesim puternic produs în România din luna septembrie 2016. Conform datelor INFP, cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la 120 kilomteri adâncime. Acesta din urmă a fost resimțit și în București și Giurgiu.

Conform datelor INFP, seismul a fost urmat de o replică de 3 grade, la ora 17:14, la o adâncime de 120 de kilometri.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), miscarea telurica a avut loc 121 km de București, 51 km de Brașov și 13 km de Nehoiu.

De menționat faptul că mai mulți giurgiuveni au postat pe paginile de socializare faptul că animalele de companie au avut un comportament neobișnuit, atenționându-le de faptul că ceva este în neregulă!

(Oana Călin)

1 COMENTARIU