Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv solicitarea lui Niculae Bădălău de a fi eliberat din arestul preventiv. Ce a declarat Niculae Bădălau în fața judecătorilor?! 

0
868

Miercuri, 25 ianuarie,  Instanța s-a pronunțat în Camera de Consiliu în privința  fostului președinte al PSD Giurgiu și fost vicepreședinte al Camerei de Comerț al României, respingându-i contestația solicitată de acesta.

„Soluția pe scurt: INCH. 36/CO-CP/ În baza art.205 Cod procedură penală,  respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul-inculpat Bădălău Niculae împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Giurgiu la data de 10.01.2023 în dosarul penal nr. 1977/122/2022/a1.2.

În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 500 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare, Definitiva. Pronunțată, în sedința camerei de consiliu, azi, 25.01.2023”, este soluția dată de instanță.

Niculae Bădălău a susținut în fata judecătorilor, pe 27 decembrie, că „niciodată” nu a profitat de funcțiile sale pentru a obține avantaje personale.

Regret faptul că am acceptat să merg la acea întâlnire cu acel domn. El m-a invitat, el a condus discuțiile…” – a spus Bădălău judecătorilor.

Domnul procuror a depus toate documentele pentru a încheia urmărirea penală. Vreau să vă spun că în 30 de ani de prefect, de deputat, de ministru al Economiei, niciodată nu am greșit. Și eu nu cred în ținte.

De doi ani nu mai fac parte din niciun partid politic. Niciodată nu mi-am folosit calitățile pentru a obține ceva pentru mine sau pentru familia mea”, le-a spus Bădălău judecătorilor.

De precizat că fostul lider social democrat, Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de către DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită în valoare de  170.000 de euro unui primar din județul Giurgiu ( n.red.- Dan Păsat – comuna Bucșani),  în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

(Jurnal)