Curtea de Apel București a anulat condamnarea liderului Butoane la 11 ani de închisoare!

0
1073

Potrivit deciziei CAB, din 8 iunie 2021, Curtea de Apel București a anulat condamnarea la 11 ani, de detenție, a liderului clanului Butoane din Giurgiu, Octavian Grecu, cităm:

Desființează în integralitate sentința penală apelată și dispune rejudecarea cauzei de către Tribunalul București, Secția I Penală.

Pe 28 septembrie 2018,Tribunalul București  dispusese condamnarea la 11 ani de închisoare, efectivă, a liderului clanului Butoane din Giurgiu, Octavian Grecu.

Alte condamnări pronunțate de Tribunal în anul 2018:

  • fostul senator PSD Cezar Măgureanu – 2 ani de închisoare cu suspendare;

  • ginerele lui, Sorin Adrian Găzdac – 16 ani de închisoare;

  • omul de afaceri libanez Nicole Saikaly (fost iubit al Ginei Pistol)
    – 13 ani de detenție;

  • fostul director general adjunct ANAF, Nicușor Drăgan – 12 ani de închisoare;

  • fostul director achiziții al ANAF, Dan Stroe – 7 ani de închisoare

Potrivit DIICOT, gruparea ginerelui fostului senator PSD, Cezar Măgureanu și a lui Butoane ar fi prejudiciat statul cu 168 de milioane de dolari.

În dosarul ce-l vizează pe Butoane sunt 53 de inculpați acuzați de infracțiuni de macrocriminalitate economico-financiară.

Cauza condamnării este importul unor cantități importante de zahăr  pentru care nu s-ar fi plătit TVA-ul și impozitul  pe profit.

Vom aștepta acum să vedem dacă anularea decisă de CAB înseamnă o micșorare a pedepsei cu închisoarea sau, cu o majorare a pedepsei.

Noi sperăm că  acest proces, într-o bună zi nu va da câștig de cauză acestor ”băieți deștepți”, pentru a  scăpa basma curată, constatându-se că pedeapsa lor , între timp, s-a PRESCRIS!

Și uite așa un individ care a ținut sub teroare un Municipiu întreg, înfruptându-se din banii contribuabililor ani buni, pe vremea primarului Lucian Iliescu, ar putea fi albit tocmai de justiție.

(Jurnal)