Judecătorii Curții Constituționale au reluat marți discuțiile pe sesizarea Guvernului prin care este contestată procedura demarată de Parlament de demitere a executivului în sesiune extraordinară. Reprezentanții guvernului au ridicat un conflict de natură constituțională la CCR, însă în interiorul Curții s-a constituit o majoritate de respinge a sesizării, susțin surse apropiate discuțiilor. 

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizarea Guvernului. O moțiune de cenzură poate fi depusă și votată în sesiunea extraordinară. De asemenea, moțiunea poate fi depusă într-o sesiune și votată în altă sesiune. Asta ar presupune că în Parlament poate fi continuată procedura, după ce pe 31 august social democrații nu au reușit să strângă numărul necesar de parlamentari pentru a ține ședința de plen în care urma să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

„Constituția nu distinge dacă este sesiune ordinară sau extraordinară. Spune că doar că o moțiune poate fi depusă o singură dată pe sesiune”, au declarat surse din CCR, pentru Digi24.ro.

„Nu ne e frică, dacă PSD vrea să continue procedura, să o continue”, a declarat marți, Ludovic Orban, întrebat despre decizia CCR.