Cursurile de pictură ale Centrului Cultural Giurgiu, coordonate de Petra Tănase, urmate atât de copii de 3 ani, cât şi de  pensionari de 70 de ani

0
938

819185_4288934549202_1001212190_oÎnfiinţată în urmă cu mai bine de 20 de ani, clasa de pictură din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu reuneşte astăzi aproximativ 40 de cursanţi, anual, aceştia fiind coordonaţi de profesorul  şi artistul  plastic Petra Şerbănescu Tănase.

Cursurile se desfăşoară de mai multe ori pe săptămână, iar cursanţii acoperă toată paleta de vârstă – de la preşcolari de numai 3 ani până la persoane adulte, chiar şi pensionari de 70 de ani.

După cum ne declara prof. Petra Şerbănescu Tănase, în cadrul clasei de pictură, pasionaţii în domeniu învaţă de la noţiunile de bază ale desenului până la teoria culorilor şi exprimarea sentimentelor prin culoare.

Ne dorim ca prin aceste activităţi, unele desfăşurate chiar în aer liber, să atragem cât mai multe persoane în actul artistic şi să-i determinăm să-şi petreacă timpul liber într-un mod util şi plăcut, dincolo de calculator, tabletă şi alte ”instrumente” ce au invadat vremurile noastre. Mă bucură enorm faptul că mulţi dintre elevii mei, după ce au urmat cursule de pictură, şi-au continuat studiile în acest domeniu, devenind arhitecţi, artişti plastici sau designeri vestimentari, iar unii dintre ei au ajuns chiar să profeseze în străinătate. De asemenea, sunt impresionată de cei mici, care, deşi aflaţi la o vârstă extrem de fragedă, sunt foarte talentaţi şi muncesc pentru a realiza lucrări cât mai bune. Mai sunt şi elevi nu la fel de talentaţi, dar care au acel spirit al competitivităţii şi se impulsionează unii pe alţii, iar rezultatele sunt promiţătoare, ne mai spunea prof. Petra Şerbănescu Tănase.

(Teodora Nicolau)