După câteva săptămâni de ploi,și vreme instabilă, de miercuri vara pare să își fi intrat în drepturi, însă căldura toridă care a atins un prag critic   a adus cu ea și un disconfort termic . Iar zilele fierbinți vor continua, anunță meteorologii.

Deși la Giurgiu s-au înregistrat miercuri valori de  32 de grade, temperatura resimţită în aer era a fost  de 39 de grade! Asta pentru că aerul a fost încărcat de-a lungul zilei de o umiditate excesivă, din cauză că pământul este îmbibat cu apă după ploile din ultimele săptămâni.

Aşa se face că, în mijlocul zilei a fost atins pragul critic de disconfort termic, de 80 de unităţi, resimţit din plin de  cetățenii aflaţi în acel moment pe stradă.

Cum va fi în continuare

Foarte cald va fi şi joi: temperaturile vor atinge pragul caniculei şi disconfortul termic va afecta mai ales vestul, sudul şi sud-estul ţării.

În a doua parte a zilei apar ploi locale, destul de zgomotoase în zonele înalte, poate şi prin ţinuturile estice.

Şi vineri avem de suportat căldură înăbuşitoare. Ziua va fi însorită, dar la apropierea serii mai vin câteva reprize de ploaie pe zone restrânse din sud şi sud-est.

Sâmbătă se anunţă tot vreme foarte caldă, mult soare şi evident un  disconfort termic accentuat, cu intensificări ale vântului intensificări în sud-estul ţării, respective și în județul nostru.

(Jurnal)