Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru perioada 4-17 decembrie, interval în care temperaturile vor fi în limitele perioadei.

Meteorologii estimează în următoarele două săptămâni o vreme relativ normală pentru această perioadă, cu valori termice în mare parte pozitive pe timpul zilei, respectiv cu temperaturi nocturne de sub zero grade, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse, la nivel naţional, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM),.

În Muntenia, și respectiv la Giurgiu în primele trei zile de prognoză, regimul termic diurn va fi în general normal pentru această perioadă, cu maxime de 4 – 7 grade, în schimb cel nocturn va fi uşor mai coborât, cu minime de la -6 la -2 grade.

Următoarele zile se vor afla sub influenţa unei mase de aer cald, ce va determina valori termice mai ridicate, în medie 8 – 10 grade ziua şi între -2 şi 2 grade, noaptea.

Spre finalul intervalului se va resimţi o uşoară răcire, până la medii de 8 grade maxim şi zero grade minim. Precipitaţiile se vor semnala în mod cu totul izolat în prima săptămână, dar probabilitatea apariţiei acestora va fi din ce în ce mai ridicată ulterior, când se vor semnala temporar, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ decât în intervalul anterior.

(Jurnal)