Cum va fi vremea în prima parte a lunii ianuarie . Cum va fi la Giurgiu…

0
172

media-143557955328257000Precipitațiile vor fi ridicate în toate regiunile țării,  de miercuri 4 ianuarie și până vineri 6 ianuarie, la fel ca și în perioada 7-15 ianuarie.  Spre finalul acestei săptămâni, se va instala gerul , conform prognozei pe două săptămâni publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform acelorași prognoze, în Muntenia, adică și la Giurgiu,  în primele zile ale anului  vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie în jurul valorii de 8 grade. Apoi, până pe 5 ianuarie, ea va fi apropiată de normalul perioadei, cu maxime între 4 și 6 grade. În schimb, în zilele de 6 și 7 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori medii în jurul a minus 6 grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Începând cu ziua de 8 ianuarie, maximele vor crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă și se vor situa între 0 și 2 grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse, în medie, între -8 și -5 grade, exceptând nopțile de 7 și 8 ianuarie, când vor coborî spre -15…-14 grade.

În jurul datei de 5 ianuarie pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, iar începând cu data de 8 ianuarie acestea se vor semnala local și temporar.

(Jurnal)