În timp ce SUA se confruntă cu furtuni violente și temperaturi scăzute, în Europa temperaturile sunt mult mai ridicate decât normalul perioadei. 

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a afirmat, la Antena 3: ”Dinspre latitudini sudice va pătrunde o masă de aer din ce în ce mai caldă. De Bobotează, când ar trebui să avem temperaturi foarte coborâte, vom avea temperaturi destul de ridicate, ce vor ajunge la 15-16 grade. Va fi cea mai caldă Bobotează în sudul și sud-estul țării. În mod obișnuit, ar trebui să avem de la -3 grade în estul Transilvaniei și 2-3 grade, cel mult, maxime în București”.

Meteorologul ANM a amintit că în 2014, pe 6 ianuarie, au fost înregistrate temperaturi de 17-18 grade în vestul țării, iar în 2001, pe 7 ianuarie, au fost temperaturi de 22 de grade, la Oravița. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în România a fost de -38.5 grade, la stația Bod, în luna ianuare, anul 1942.

Până spre 10 ianuarie vor fi temperaturi ridicate, ulterior vremea ar urma să se răcească și vor fi fenomene specifice iernii.

La Giurgiu, vremea va fi extrem de caldă, cu maxime de 13 grade Celsius la amiază. Cerul va fi parțial înnorat, șansere de precipitații fiind de circa 10%.