Cum te pot costa câțiva saci de moloz 1500 de lei?

0
866
Sursa: Politia Locala Giurgiu
 Lupta cu nepăsarea, cu lipsa de respect pentru normele de conviețuire socială devine pe zi ce trece din ce in ce mai evidentă iar asta se cuantifica si in amenzile date celor ce le lipsesc bunul simt si respectul pentru normele legale. Este si cazul unui Giurgiuvean care a fost sancționat de polițiştii locali cu amendă în valoare de 1500 de lei, după ce a aruncat molozul în apropierea platformei de gunoi a blocului!
       Giurgiuveanul isi abandona saci de moloz pe strada Petre Ghelmez, din municipiul Giurgiu. Pe imagini se vede cum din autoturism coboară două persoane care deschid portbagajul şi scot mai mulți saci cu moloz, pe care îi aruncă în apropierea platformei de gunoi.
      Ce nu ştiau aceşti oameni este faptul că isprava lor a fost filmată de o altă persoană, care a trimis imaginile la Poliția Locală a Municipiului Giurgiu.
Sursa: Poliția Locală Giurgiu
   „Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au identificat pe numitul U.M., în vârsta de 52 de ani, care a depozitat deșeuri inerte(moloz), din autoturismul proprietate personală în apropierea platformei de gunoi adiacente blocului .
 Identificarea a fost posibilă datorită unei persoane binevoitoare, cu simț civic care ne-a pus la dispoziție imagini ale autoturismului, în momentul depozitării neautorizate a deșeurilor. Numitul de mai sus a fost sancționat cu amendă în valoare de 1500 lei, conform HCLM Nr. 164/2023.
      Menționam că ulterior s-a luat legătura cu operatorul local de salubritate pentru a ridica sacii și a face curățenie la platforma de depozitare deseuri menajere situată pe Str. Petre Ghelmez, în spatele blocului 113. Nu mică ne-a fost mirarea, când după ce s-a efectuat curățenia, în dimineața zilei de 08.08.2022, alte persoane certate cu legea și corigente la capitolul civilizație, au depozitat alături de containere, cauciucuri, cutii pline de gunoi şi pungi cu gunoi menajer.
      Vă lăsam pe dumneavoastră să apreciați aceste fapte, noi încercăm să minimizam depozitările necontrolate de gunoi pe raza municipiului, prin sporirea controalelor și acțiunilor, în acest domeniu” au scris reprezentanții Poliției Locale Giurgiu, în comunicatul emis către presă.
      Bărbatul nu a fost singurul amendat de polițiştii locali! O altă zonă considerată „preferată” de unii giurgiuveni pentru aruncatul gunoaielor, este colțul intersecției Str. Grivitei, cu Str. Vlad Tepes.
      „Acolo în mod regulat se depozitează necontrolat deşeuri de orice natură (saltele, moloz, mobilier vechi, vegetație, etc.).
      În această zonă lucrătorii poliției locale din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au identificat mai multe pungi cu gunoi menajer.
      Căutând indicii în conținutul acestor pungi, privind persoana care a aruncat gunoiul la colț de stradă, doamnele polițiște au găsit înscrisuri care ne-au condus la identificarea numitei T.P., în vârsta de 53 de ani și care a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 lei”, au mai precizat cei de la Poliția Locală Giurgiu.