Cum se intervine în Giurgiu, în prima zi de cod portocaliu de viscol şi ger

0
417

În cadrul şedinţei comandamentului local de iarnă, desfăşurată duminică, 25 februarie, la sediul Primăriei, au fost stabilite priorităţile şi modalitatea de intervenţie în aceste zile, când judeţul nostru este sub avertizare cod portocaliu de viscol, ninsori şi ger.

În primul rând, până la ora şedinţei, fuseseră aduşi, la spital, aşa cum prevede protocolul în asemenea situaţii, 16 bolnavi care depind de dializă, numărul acestora urmând să crească, deoarece operaţiunile de transport au continuat pe parcursul întregii zile de duminică.

De asemenea, societăţile aflate în subordinea Primăriei, care au atribuţii în deszăpezire şi în asigurarea circulaţiei, au informat că sunt pregătite, în acest sens, după cum urmează:  Giurgiu Servicii Publice SA este pregătit cu aproximativ 150 tone de material antiderapant şi 90 de oameni; Giurgiu Servicii Locale  intervine cu 100 de oameni iar ADPP pune la dispoziție 2 buldoexcavatoare  și 2 basculante pentru a căra zăpada dar și 15 persoane.

Direcţia de Asistenţă Socială a primit, deja, la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă de la Giurgiu Nord, un număr de două persoane ale străzii, şi vor asigura ceaiul cald, pentru cei care lucrează la deszăpezire, atunci când vor fi solicitaţi.

De asemenea, primarul Nicolae Barbu a făcut un apel către cetăţenii municipiului ca, atunci când îşi curăţă zăpada de lângă maşini, să nu o arunce pe carosabil, ci să o lase între maşini, deoarece stratul de peste 30 de centimetri de zăpadă care se aşteaptă că se va depune va stânjeni ceilalţi participanţi la trafic.