Așa cum scriam zilele trecute prin punctul comun de frontieră Giurgiu – Ruse, în perioada 19 – 26 iunie, pe tronsonul bulgar al Podului Prieteniei au loc lucrări de reabilitare a suprafeţei drumului naţional I-2, pe ruta Ruse – Razgrad, de la km 0 + 000 la km 1 + 057.

Conform ITPF Giurgiu, pe timpul zilei, în zona de reparaţie a podului, traficul rutier se va desfăşura pe o singură bandă de circulaţie, fiind dirijat de indicatoare şi semnalizatoare rutiere.

Astfel, pentru perioada menţionată se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu – Ruse.

Vă prezentăm situația la această oră a timpilor de așteptare pentru camioane, dar și pentru autoturisme, așa cum ne-a prezentat-o purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu:

„- autoturisme: intrarea/ ieșirea se face pe 4 artere. Traficul pe Podul Prietenia este îngreunat din cauza lucrărilor de reparație la covorul asfaltic pe partea bulgară, unde circulația se efectuează semaforizat. TRAFICUL SE DESFĂȘOARĂ ÎN VALORI NORMALE.

  • camioane: intrarea/ ieșirea se face pe 5 artere. Traficul pe Podul Prietenia este îngreunat din cauza lucrărilor de reparație la covorul asfaltic pe partea bulgară, unde circulația se efectuează semaforizat. Timpul de așteptare la intrare este de 90 de minute, iar la ieșire de 40 de minute, coada la ieșirea din țară, în cazul autocamioanelor, fiind undeva la 2-3 km”.

Poliția de Frontieră Română recomandă utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră – politiadefrontiera.ro, aceasta prezentând o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

(Ana Magheru)