Elevii care nu se pot prezenta din motive de sănătate la examenul de bacalaureat, care începe în data de 22 iunie, vor putea participa la o a doua sesiune a probelor, care va fi organizată la începutul lunii iulie.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Europa FM, că se discută ca o a doua sesiune de bacalaureat pentru elevii infectați cu COVID-19 să înceapă în data de 6 iulie. Acest lucru a fost confirmat și de premierul României, Ludovic Orban. “Am avut o discuţie cu ministrul educaţiei şi mi-am dat acordul. Este clar că pentru copiii care au temperatură sau sunt în spital sau izolare, nu li se poate răpi şansa de a da bacalaureatul”, a spus premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

Zilele trecute, reprezentanții elevilor le-au cerut autorităților să găsească o soluție, astfel încât și cei care au febră în ziua examenului să poată susține probele de bacalaureat, fie separat, într-o sală izolată, fie pe data de 29 iunie, odată cu a doua sesiune a evaluării naționale. Un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății prevede că nu va fi permis accesul în sala de examen pentru elevii cu febră mai mare de 37,3 grade. În cazul elevilor care dau Evaluarea Națională, autoritățile au anunțat deja că vor fi organizate două sesiuni, pentru prima oară.

Mai mult, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru site-ul ȘtiriEdu.ro că va avea loc o nouă sesiune de bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a care nu pot participa la cea care începe pe 22 iunie, din cauză că au febră. „Pentru a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatura peste 37,3, se va organiza și o sesiune specială de bacalaureat. Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune”, a declarat Monica Anisie.

(Jurnal)