Câteva sfaturi pentru reducerea riscului de infecție cu noul virus care a plecat din China și s-a răspândit deja în restul Asiei, în SUA, Europa și Australia, sunt oferite de Serviciul de Ambulanță din România.

Mai întâi trebuie precizat că virusul se manifestă înainte de a apare simptomele ceea ce este foarte grav, pacienții fiind luați pe nepregătite.

Serviciul de Ambulanță România îi sfătuiește pe oameni să evite contactul cu persoane care sunt răcite sau au gripă, să se spele pe mâini, să-și acopere nasul și gura când strănută și să gătească bine ouăle și carnea, pentru a reduce riscul de infecție cu noul virus provenit din China. Să se poarte măști protectoare în locurile aglomerate, chiar și la serviciu. 

 Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

Virusul a ajuns și în Europa, trei cazuri fiind confirmate în Franța. Vineri, autorităţile din China au demarat la Wuhan, oraşul cu 11 milioane de locuitori, aflat în centrul epidemiei şi plasat în carantină de joi, construcţia unui spital, capabil să primească în termen de 10 zile 1.000 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Oraşul Beijing a anunţat joi anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

(Jurnal)