Cum s-au împărțit ultimii bani de către Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă. Câți bani au revenit județului nostru…

0
144

Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă a aprobat, în ședința de la începutul săptămânii, o Hotărâre de Guvern prin care împarte banii alocați la rectificare către administrațiile locale. Cele mai mari sume de bani merg către primarii PSD. De asemenea, la nivelul Consiliilor Județene, topul primelor 5 județe care primesc bani de la Guvern este dominat de social democrați. În total, guvernul a aprobat 1,4 miliarde de lei, care vor merge la 1.600 de localități.

Topul localităților care primesc bani de la Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă, prezentat de digi24.ro:

Galați – 46,2 milioane de lei (PSD)

Craiova – 32 milioane de lei (PSD)

Timișoara – 29 de milioane de lei (PNL)

Bacău – 29 de milioane (PSD)

Târgoviste – 25,7 milioane de lei (PSD)

Târgu Mureș – 24 de milioane de lei (ALDE)

Baia Mare – 23,8 milioane de lei (PSD)

Ploiești – 23,6 milioane de lei (PNL)

Brăila – 20,7 milioane de lei (PSD)

Focșani – 22 de milioane de lei (PSD)

De asemenea, sume considerabile primesc primăriile din Voluntari – 10,6 milioane, Giurgiu – 12,8 milioane de lei, Vâlcea – 18 milioane sau Alexandria 7,7 milioane. Nu primește niciun leu Cluj Napoca, iar Iașiul, unde primar este Mihai Chirica, primește doar 5 milioane de lei.

De altfel, despre fondurile repartizate primăriei Giurgiu a vorbit și primarul Nicolae Barbu, în cea mai recentă conferință de presă:

„Suma care ne-a fost repartizată este exact necesarul pentru asigurarea unei normalități vis-a-vis de funcționarea administrației locale. Mă sperisem puțin, pentru că, la întâlnirea din 7-8 octombrie, de la Direcția de Finanțe, am aflat că, de fapt, ar fi urmat să primesc mai puțin cu vreo 50 de miliarde de lei. Se tăiaseră banii de la funcționarea școlilor, unde aveam nevoie inclusiv să achităm datoriile de la încălzirea de iarna trecută. Îmi pare rău că o spun, sunt persoane care nu transmit așa cum ar trebui informațiile. Banii care au venit nu au fost aduși de unul sau de altul, ci au venit în principal din niște renunțări de la Ministerul Transporturilor. Luni, (n.r. – 14 octombrie), la ora 8,50, ministrul Cuc a confirmat faptul că știe situația de la Giurgiu, iar în aceeași zi, la ora 11,47, senatorul Bădălău m-a sunat și m-a anunțat că am toată suma necesară funcționării fără probleme și în aceste două luni și jumătate rămase. De aceea, le mulțumesc celor care au făcut posibil acest lucru, este foarte important să ai susținere!”, a mai precizat primarul Barbu.

Doar 12 Consilii Județene au primit bani de la Guvern, după ședința de luni.

Cu 5,3 milioane de lei repartizate, Consiliul Județean Giurgiu ocupă locul al treilea, după Tulcea – 9,5 milioane de lei, Prahova – 7,2 milioane și înaintea județelor Mehedinți (5 milioane) și Maramureș (4 milioane lei).

(Jurnal)