Cum puteți scăpa de notificările distribuitorilor de energie electrică. Ce facem dacă rămânem fără curent (Soluții!)

0
577

Tot mai mulți cetățeni se plâng de faptul că furnizorii de energie electrică trimit notificări abonaților care depășesc  frecvent consumurile de curent stabilit prin contract. Aceștia  riscă să rămână pe întuneric chiar dacă au facturile plătite la zi, dacă depășesc puterea aprobată prin contract.

Ce se poate face

Specialiștii în energie vă oferă câteva recomandări pentru a nu ajunge în această situație. De obicei pe contor apare o înștiințare că persoana respectivă a depășit limita de putere trecută în contractul de furnizare a energiei.

Dacă într-o locuință care un contract de aproximativ 3 Kw, pornim televizorul, pregătim o gustare la cuptorul cu microunde, facem o cafea și punem rufele la spălat, toate în același timp, consumul de energie electrică va depăși 4 kilowați!

Dacă situația se repetă frecvent, riscăm să rămânem fără curent. Firma de dsitribuție spune, potrivit Legii:

Ai încălcat contractul de distribuție, consumi mai mult decât ți-ai asumat, ca atare există riscul ca acel contor inteligent pe care îl dețineți să oprească alimentarea…

În cazul acesta sunt două soluții:

  1. Unul este relativ simplu, pentru cei care au contorul în casă, este suficient să apese pe un buton galben și să repornească contorul, evident, după ce mai întâi se scoate ceva din priză.
  2. Dacă acest contor este departe, coboară siguranțele, așteaptă 10 secunde, le ridică și începe să consume din nou.

Este vorba despre depășiri constante, poate de 10, de 20 de ori…

În cazul în care ne aflăm într-o zonă cu consum mare de energie, unde consumăm mai mult decât a știut distribuitorul să facă rețeaua, atunci apare supraîncărcarea rețelei . Și stfel ajungem la două situații: Pană de curent, sau (Doamne ferește!) se poate ajunge la incendiu.

Distribuitorii din zona de sud a țării spun că au făcut verificări în județele Ilfov și GIURGIU și au constatat că puterea absorbită este mai mare decât cea contractată, iar prin notificările trimise se asigură că rețeaua va funcționa corect.

Pentru un consum mai  mic de energie, specialiștii fac câteva recomandări:

  1. Să ne programăm dispozitivele din casă să nu funcționeze simultan;
  2. Să înlocuim sistemele energofage (mari consumatoare de energie), pe care le avem,  cu altele mai puțin consumatoare de multă energie.
  3. Să cerem distribuitorului de enrgie să ne mărească puterea instalată.

Pentru a crește puterea de consum, cetățenii ar trebui să cheltuiască suma de 130 de lei.

(Jurnal)