Cum explică Dumitru Beianu numirea secretarului județului

0
473

Recent, pe unele site-uri a apărut o știre conform căreia președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, și-ar fi numit un apropiat pe funcția de secretar al județului. Referitor la acuzațiile lansate în spațiul public, președintele CJ Giurgiu a transmis, prin intermediul paginii sale de facebook, o serie de clarificări cu privire la aceste acuzații:

„Legat de comentariile apărute pe marginea numirii doamnei Aura Brebenel în funcția de secretar, sunt absolut necesare următoarele precizări:

– postul de secretar al județului, cel mai important din perspectiva asigurării legalității în CJG, a fost și este ocupat temporar, datorită unui proces în instanță care blochează organizarea unui concurs.

– doamna Brebenel ocupa aceeași funcție la Primăria Gogoșari și transferul a fost realizat la rugămintea mea.

– dincolo de profesionalismul oricărei persoane din Direcția Juridica, pe care nu mi-aș permite să îl comentez, colaborarea mea cu secretarul județului trebuie să se bazeze, în primul rând, pe încredere.

Colegi din consiliu își amintesc, probabil, că în mandatul trecut semnam documente în orice situație, inclusiv pe capota mașinii, dacă apreciam urgența și, deopotrivă, credibilitatea persoanei solicitante. Alternativa lecturării fiecărei pagini a unui contract sau orice alt document important, înainte de semnare, este exclusă din start, pentru că ar presupune să nu mai fac nimic altceva.

Așadar, subsemnatul și secretarul județului împărțim doar încrederea reciprocă în toate preocupările noastre comune privind activitatea CJG și nu există vreo normă legală care să împiedice aceasta colaborare.

Și nici morală, dat fiind că nu am câștigat, fiecare dintre noi, altceva decât șansa unei colaborări eficiente, o condiție absolut necesară unui parcurs de durată în funcții publice.

Acest gen de interes diferă fundamental de situația din mandatul anterior.

Similitudinea între situația prezentată și relația Marian Mina – familia Bădălău, prezentată ca fiind de aceeași natura și imputabilă doar mie, nu se suprapune la nivelul sugerat de presa binevoitoare.

Aduc în susținerea acestei afirmații cele 5 contracte de lucrări din perioada anterioară, însumând peste 50 milioane lei, lucrări pe care o firmă foarte apropiată de cuplul amintit se străduiește să le finalizeze, beneficiind inclusiv de înțelegerea mea.

Pentru orice alte detalieri, aștept cu mare interes comentarii avizate.” – a precizat Dumitru Beianu.

(Jurnal)