Cum comentează liderul Organizației PRO România Giurgiu, Noruț Stănișteanu, termenul ”a fi oportunist”!

0
511

Recent, în paginile publicației noastre, profesorul Dumitru Manda, un om cu ștate vechi în politica de dreapta giurgiuveană, îi atrăgea atenția noului lider al Organizației PRO România, la Giurgiu, Noruț Stănișteanu, asupra faptului că oportunismul nu a făcut bine nimănui.  

Nu a trecut mult, și  cel dojenit a  dat o replică profesorului Manda, declarând:  „Oportunist eram dacă mă duceam la guvernare și ceream funcții…Ori eu am plecat acum la o construcție nouă, fără să renunț la ideile mele de dreapta…”

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, îl informăm actualul președinte al formațiunii politice conduse de Victor Ponta, că ”a fi oportunist” nu înseamnă să alergi, neapărat, după funcții la guvernare. ( „OPORTUNÍST = Ă, oportuniști, -ste, s. m. și f. 1. Adept al oportunismului 2. Persoană lipsită de caracter și de principialitate, care, pentru a-și satisface interesele, adoptă și aplică, după împrejurări, diverse păreri și principii”).

Ori, dacă Pro România este un partid cu principii de dreapta, să ne fie cu iertare, dar s-a întors, înseamnă, politica pe dos!  Să reluăm puțin firul istoriei recente, cu Noruț Stănișteanu în rol principal:

  1. A fost membru și chiar în conducerea organizației județene a Partidului Național Liberal, dar, pentru că nu a fost promovat (în urma renumitului sondaj de opinie) pentru candidatura la Primărie, și-a luat jucăriile, câțiva colegi de partid și…a debarcat în nou-înființata, la acea vreme, formațiune Partidul Mișcarea Liberală. Unde, bineînțeles, a fost candidat la Primăria Municipiului Giurgiu…
  2. Nu a trecut mult, și, după o perioadă de tăcere, în care nu s-a mai știut pe la ce partid mai este sau ce mai face, Noruț Stănișteanu, a reapărut în prim-planul Partidului Național Liberal. Și nu oricum ci chiar Vicepreședinte în echipa lui Marin Anton, la alegerile de acum doi ani.
  3. Nici de această dată însă principiile liberale nu i-au ținut de cald   așa că, Stănișteanu a demisionat, supărat, conform declarațiilor unor foști colegi de partid,  pentru că un membru al familiei sale nu ar fi fost susținut de Marin Anton pentru o funcție importantă în organizația de la Giurgiu.

De această dată, ideile sale s-au schimbat radical,  trecând fără nicio jenă  pe partea  stângă a eșichierului politic, în partidul nou-înființat al lui Victor Ponta: Pro România. Și nu oricum, ci direct pe funcția de președinte al organizației județene, aflată, cum declara el însuși,  în plină „construcție”.

În aceste condiții, revenind la definiția cuvântului „oportunist”, avem toate motivele să credem că profesorul Dumitru Manda a folosit, în mod corect, termenul, Stănișteanu, după cum ați constatat , alergând cam tot timpul după o funcție, eventual chiar cea de președinte de filială! Asta nu înseamnă oare  ”a  fi  oportunist”? Întrebăm și noi, nu dăm cu parul..!

 

(Redacția)