Cum au sărbătorit școlile și grădinițele din comuna Frătești, Ziua Națională a lecturii

0
328

România a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii pe 15 februarie. În toate școlile și grădinițele au fost organizate ore de lectură, dezbateri, expoziții și donații de carte.

Din păcate, potrivit statisticilor oficiale, suntem pe ultimele locuri în Europa la consumul de carte. Românii citesc mai puțin de 5 minute pe zi, iar 35 % dintre aceștia declară că nu au citit niciodată o carte.

Cu această ocazie, grădinițele și școlile din comuna Frătești au început o frumoasă colaborare cu cei de la Asociația Ovidiu dând startul lecturii cu o zi mai devreme, pentru că „Ziua lecturii este în fiecare zi” așa cum spun membrii colaboratori ai asociației.

Printre cei prezenți la aceste manifestări s-au numărat: Sebastian Burduja, unul dintre inițiatorii legii prin care data de 15 februarie a devenit Ziua Națională a lecturii, deputatul Cătălin Teniță, Adelina Sîrbu, inspector școlar general al județului Giurgiu, Ciobanu Monica, inspector școlar pentru educație timpurie, Pană Gabriel, primarul comunei Frătești, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

Aceștia au revenit pe tărâmul basmelor, citind povești minunate micuților și făcând daruri de suflet.

Principalul obiectiv urmărit este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text.

Sper ca micuții cititori să deprindă cât mai mult din tainele cititului și să înlocuiască, de ce nu, telefonul, tableta sau orice mijloc tehnologic cel puțin o oră pe zi.

(Ana Magheru)