În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompieri au vizat:

  • stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în municipiul Giurgiu. La fața locului au intervenit pompierii giurgiuveni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Giurgiu. Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au  ars  aproximativ 50 mp de vegetație uscată și 500 kg gunoi menajer.

Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis în spații deschise.

  • acțiune de căutare a unei persoane dispărute (bătrână de aproximativ 85 ani) din localitatea Mihai Bravu.  La fața locului au intervenit  pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu un microbuz și o autospecială de stingere cu apă și spumă.
  • stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Gostinari.  La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Gărzii de Intervenmție Colibași. În urma incendiului au ars aproximativ  20 mp din acoperișul locuinței, mobilier, anvelope, materiale textile și 10 kg de lemne.
  • Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 8 persoane.