În intervalul 26-27 februarie a.c., pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompieri au vizat:

  • stingerea a șapte incendii de vegetație în localitățile Dărăști Vlașca, Dealu, Roata de Jos, Gorneni, Cornetu, Stoenești și Herăști. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenție Roata de Jos și Mihăilești și Punctului de Lucru Greaca. În urma incendiilor au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată.

     Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise.

  • descarcerarea unei persoane și asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs la ieșirea de pe A 1, spre Ciorogârla. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Bolintin Deal. În accident au fost implicate două autoturisme. Într-unul se aflau două persoane care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În celălalt autoturism se aflau trei persoane: două dintre acestea s-au autoevacuat, iar o femeie de aproximativ 60 de ani a rămas încarcerată. Pompierii au acționat pentru descarcerarea acesteia, persoana în cauză fiind conștientă. I s-a acordat primul ajutor la fața locului, iar echipajul Smurd a transportat-o la Spitalul Universitar din București.

Cauza probabilă a producerii incendiului: arc sau scânteie electrică / echipament electric defect

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier, în localitatea Hotarele. La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În eveniment a fost implicată o autoutilitară. La sosirea echipajelor, autoturismul era ieșit în afara părții carosabile, proiectat într-un cap de pod. Conducătorul auto a avut nevoie de îngrijiri medicale (plagă la nivelul membrului superior drept), a fost preluat de un echipaj Smurd din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași și transportat la un spital din capitală.

 

 

  • stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, în localitatea Mihăilești. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma imcendiului au ars magazia pe o suprafață de aproximativ 20 mp, mobilier, documente și aparatură electrică.
  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 13 persoane.