Carne, jucării, dulciuri şi alte produse de sezon au ajuns pe mesele copiilor şi vârstnicilor aflaţi în centrele DGASPC Giurgiu. Timp de mai multe zile, în luna decembrie, oameni cu suflet au dăruit cele necesare unor sărbători frumoase.

  • Mese îmbelşugate de Crăciun şi Revelion, de la Grupul Sufletişti în UK şi Europa

Copiii aflaţi în plasament la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul Complexului de Servicii Sociale precum şi la casele de tip familial Casa Dunării, Casa Albastră, Soarele, Sf. Ioan şi Daniela, au avut parte de mese îmbelşugate de Crăciun şi Revelion, datorită sprijinului oferit de Grupul Sufletişti în UK şi Europa.  Aceştia s-au gândit să le ofere copiilor toate cele necesare pentru a avea mese bogate de sărbători. Astfel, joi, 20 decembrie 2018, 100 de kilograme de carne de porc şi cârnaţi pentru masa de Crăciun şi Revelion au ajuns în casele de tip familial şi la Complexul de Servicii Sociale, iar dulciurile, fructele şi sucurile au ajuns în zilele următoare la beneficiari.

“Adresez sincere mulțumiri acestor oameni minunați din Grupul Sufletiști în UK și Europa care, deși muncesc peste hotare, își îndreaptă atenția către copiii  aflați în plasament  în structurile rezidențiale din cadrul instituției noastre. În ultimii ani, au reprezentat un sprijin constant pentru acești copii,  motiv pentru care îi asigurăm de întreaga noastră considerație”, a declarat Dan Valentin Sima, director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

  • Sărbătoare la Căminul din Onceşti

La Centrul pentru persoane vârstnice din  localitatea Oncești, comuna Stănești,  a fost sărbătoare vineri, 21 decembrie 2018. Printr-o sponsorizare, un porc pentru Crăciun a fost adus la acest cămin și gătit în mod tradițional. Salariați și persoane vârstnice instituționalizate  s-au bucurat că sunt împreună; bradul împodobit, colindele și atmofera destinsă  au făcut ca toți să aibă parte de o zi deosebită, în care s-au simțit ca într-o mare familie. Sub brad,  cele  38 de  persoane vârstnice  au  găsit daruri dulci oferite de dl. George Neagoe, de la SC Gen Impex SRL din Giurgiu.

Fragilitatea caracteristică fenomenului de îmbătrânire, ca și  tulburările de adaptare care pot apărea ca  reacție la instituționalizare fac ca  vârstnicii institutionalizați să reprezinte o categorie de persoane  cu nevoi particulare. De aceea, prin  activitatea de astăzi, ca de altfel prin toate activitățile de socializare  pe care le desfășurăm în beneficiul lor, urmărim să le insuflam persoanelor vârstnice optimism…În multe cazuri, contactele sociale dobândite de-a lungul vieții nu mai pot fi menținute de persoanele vârstnice beneficiare de servicii sociale în cămine; avem rolul  să îi ajutăm să găsească resursele necesare pentru a parcurge această etapă a vieții, pentru a nu trăi acut sentimentul inutilității civice sau sociale”, a declarat Cătălin Lupu, director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, instituție în subordinea căreia se află căminul de la Oncești.

  • Daruri de Anul Nou de la Tribunalul Giurgiu

50 de beneficiari de servicii sociale din Centrul pentru Persoane Vârstnice din Onceşti şi două locuinţe protejate din municipiul Giurgiu au primit, pe 28 decembrie 2018, vizita reprezentanţilor Tribunalului Giurgiu, care le-au adus daruri cu ocazia Anului Nou.

“Am dorit ca oamenii aflați în centrul pentru persoane vârstnice și în locuințele protejate să simtă că nu sunt uitați… Este firesc ca în perioada sărbătorilor să  oferim o vorbă bună, un gând bun. Cu mare drag, am dorit să le facem o bucurie cu ocazia Anului Nou ”, a declarat Cristina Dragomir, consilier în cadrul Tribunalului Giurgiu.

  • Daruri de la copii pentru copii

Peste 100 de copii  din 16 case de tip familial din Giurgiu, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  Giurgiu, au primit daruri din partea  elevilor de la o școală din București.

„Dar din dar se face rai” este titlul campaniei caritabile organizate de Școala Gimnazială Liviu Rebreanu din  București, sectorul 3, campanie coordonată de cadrele didactice  Augustina -Maria Nicula  și Isabela Popa.

Dovedind ca au spirit civic și altruism, elevii, părinții acestora și cadrele didactice ale Școlii Liviu Rebreanu s-au preocupat, cu entuziasm, să vină în sprijinul copiilor aflați în plasament în cadrul structurilor rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  Giurgiu. Astfel, în cadrul acestei campanii, la sfârșitul lunii decembrie 2018, au fost donate copiilor din casele de tip familial din Giurgiu,  rechizite, cărți, haine, încălțăminte, jucării și jocuri educative.

Apreciem gestul caritabil al elevilor din București. Inițiativa este lăudabilă, motiv pentru care le adresăm mulțumiri, atât lor cât și părinților și cadrelor didactice”, a declarat Cătălin Lupu, director adjunct al Direcției Generale de Asistență  Socială și Protecția  Copilului Giurgiu.

(Jurnal)