Cum arată o scară de bloc într-un oraș, la doar 60 de kilometri de Giurgiu, unde ”ți-e mai mare dragul” să locuiești!

0
910

Astăzi vă vom arăta cum scările de bloc în orașul Popești Leordeni, o localitate satelit a Capitalei, din județul Ilfov, cu o suprafață de 5.580 de ha (deci comparativă cu a Giurgiului) și cu o populație însă care la această oră este aproape dublă decât cea a Municipiului nostru deși, nu demult, a fost  comună!

Vă oferim câteva imagini, credem noi suficient de relevante, despre ceea ce înseamnă oameni gospodari și cum trebuie să arate o scară de bloc. De precizat că totul este realizat la inițiativa locatarilor, în general tineri, cu venituri medii, împreună cu administratorii de bloc. nicidecum de Primăria orașului.

În primul rând, în avizierul scării de bloc găsești toate numerele de contact prin telefon ale instituțiilor de care locatarii pot avea nevoie în orice moment: Gaze, Electrica, Digi, Apa, Administrator și (țineți-vă bine!),  HINGHERI, dragi concetățeni.

În ciuda faptului că și ei sunt iubitori de animale, ca și noi, în Popești Leordeni, o fostă comună, după cum precizam anterior,  nu o să vezi vreun câine liber pe stradă.

Ei spun că acest lucru ar constitui un pericol permanent, mai ales pentru copii, și un factor de răspândire a infecțiilor. În concluzie, tot ce latră pe stradă este ridicat de hingheri, aceștia fiind oameni respectați în comunitate, nicidecum înjurați și scuipați de cetățeni, ca la Giurgiu, unde nimeni nu mai dorește să se angajeze într-un astfel de loc de muncă! DA dragi concetățeni, Giurgiu nu mai are hingheri!

Lângă cutiile poștale, numerotate civilizat, pentru fiecare apartament, la parterul blocului, pe perete, stă fixat un aparat pentru dezinfecția mâinilor, un antimicrobian.

Scara este curată în orice moment al zilei sau al săptămânii, luminată și ”safe”, multe dintre blocuri fiind asigurate cu camere de luat vederi.

În parcările de reședință din fața blocului nu se intră decât după ce acționezi o barieră automată, acționată printr-un card, ceea ce nu permite ca altcineva să îți ocupe locul, cum se întâmplă la Giurgiu.

Flyerele diferitelor firme, ziarele/revistele nu sunt aruncate pe scară sau în fața blocului, ci așezate în interiorul scării, pe un dispozitiv  fixat  pe peretele de la intrare.

   Și acum vă vom arăta cireașa de pe tort! Un autoturism lăsat fără roți, de către Primăria orașului Popești, după ce locatarii, iritați de atitudinea proprietarului mașinii, ce le ocupa permanent locurile de parcare, le-au făcut o sesizare. A doua zi, de la  expedierea adresei, autoturismul și-a ”pierdut” roțile și va sta suspendat  până când  va plăti o amendă extrem de consistentă, Primăriei.

 

Iată un oraș, la doar 60 de kilometri depărtare de Giurgiu, în care cetățenii chiar respectă regulile de conviețuire socială și unde organele de ordine își fac treaba în așa fel încât nimănui din orașul Popești Leordeni nu îi arde de glume atunci când vine vorba de respectul față de cetățeni, de munca, siguranța și liniștea acestora.

V-ați dori să locuiți într-un astfel de oraș?  Așteptăm părerile dumneavoastră!

(Cityzen)