Cum arată cel ce l-a ucis luni seară pe ambasadorul rus în Turcia . Ce a spus atacatorul în timp ce trăgea…Care ar fi motivul asasinatului o spune chiar Putin!

0
223

media_148217012378319000

Cel care  care l-a ucis luni seară pe ambasadorul Rusiei în Turcia,   Andrei Karlov ,  avea doar 22 de ani. Tânărul  absolvise o școala de poliție în urmă cu doi ani și făcea parte (culmea!) din forțele antirevoltă din Ankara, scrie avazturk, com, preluat de  news.ro.  Potrivit sursei citate, Mevlüt Mert Altıntas s-a născut în 1994 la Aydin.

Luni seara, bărbatul,  înarmat, a deschis focul la o expozitie organizata în incinta unui centru cultural din Ankara. Atacatorul a reușit să intre la expozitia de fotografie cu ajutorul legitimației de polițist.

Martorii prezenți la expoziție susțin că atacatorul a tras inițial un foc în aer, iar apoi l-a împușcat în spate pe ambasadorul Rusiei Andrei Karlov. El a mai tras încă un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitatii au început să fugă, panicați, din galeria de artă din Ankara.

În momentul atacului, bărbatul a strigat :  „Allah akbar! Nu uitați Alepul, nu uitați Siria! Atât timp cât localitatile noastre nu sunt în siguranță nici voi nu veți simti gustul siguranței. Dați-vă înapoi. Pe mine mă va lua de aici doar moartea. Toți cei vinovați pentru această cruzime vor da socoteală!”, a mai strigat atacatorul în timp ce a deschis focul asupra ambasadorului.

Autoritățile turce au anunțat că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forțele speciale.

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că asasinarea ambasadorului rus la Ankara a avut ca obiectiv să submineze relaţiile ruso-turce, după cum relatează The Independent.Potrivit lui Putin, uciderea diplomatului Andrei Karlov, din capitala turcă, au urmărit să pună capăt procesului de pace din Siria.

(Jurnal)