„În contextul apariției Coronavirus, în China, precum și al extinderii acestuia în alte state, amintim participanților la mobilități, precum și organizațiilor gazdă/ de trimitere faptul că ambasadele, consulatele și consulatele onorifice oferă asistență pe această problematică. Rămâne la latitudinea organizațiilor și a indivizilor în a decide oportunitatea anulării sau neefectuării calătoriilor către China sau alte state afectate de epidemie. Coronavirus intră sub incidența forței majore. Dat fiind excepționalul situației, aceleași principii vor fi aplicate și pentru mobilitățile dinspre regiunile afectate de Coronavirus”, se arată într-o informare publicată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Una dintre instituțiile de învățământ giurgiuvene care derulează, în această perioadă, proiecte pe Erasmus + este Liceul Tehnologic „Ion Barbu” din municipiu. Contactată, directoarea unității școlare, Mihaela Cîrjaliu, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Din fericire, deocamdată, Portugalia și Polonia – țări cu care avem parteneriate, nu sunt afectate de Coronavirus, deci, nu intră sub incidența forței majore. Dacă, totuși, situația se modifică, putem schimba perioadele de mobilitate, având în vedere că proiectul se desfășoară până la 31 martie 2021.

(Jurnal)