Mii de giurgiuveni s-au adunat astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la bisericile din municipiu, pentru a participa la slujba de Bobotează și, mai apoi, pentru a lua Agheasma Mare, pe care să o ducă acasă, spre vindecare de boli și de bunăstare.

Nu au lipsit nici posesorii de animale, nu la fel de numeroși ca în anii trecuți, dar prezenți, totuși, pentru botezul de pe malul Canalului Cama.

De departe, evenimentul zilei l-a constituit aruncarea și, mai apoi, recuperarea celor trei cruci din apele extrem de reci ale canalului. De altfel, cei de la Giurgiu Servicii Locale spuneau că au muncit câteva ore bune pentru a crea copca în care să se arunce temerarii pentru recuperarea crucilor din lemn.

https://www.youtube.com/watch?v=-Q6MAhGUSf8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3hFhpAwhum4nt-EzqxEhXeTAb3qFqXk_q-LqyeDCzPqu8LSgyuetKenHk

Cinci tineri s-au aruncat în apele reci pentru recuperarea crucilor de lemn: Ionel Anca (39 de ani), Răducu Lucian Ursu (26 de ani), Mădălin Claudiu Stoica (24 de ani), Robert Alexandru Chelaru (31 de ani) și Nelu Petre Gheorghe (26 de ani). Toți cei cinci au fost, la final, premiați atât de autoritățile locale, cât și de Episcopia Giurgiului.

https://www.youtube.com/watch?v=9Wq9PhZXeBI