Intrat în rutina culturală a municipiului, evenimentul Noaptea Muzeelor s-a derulat și s-a bucurat de un mare succes. Sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 18,00, gazdele, cei de la Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, au pregătit un program excepțional, și anul acesta.

Trei expoziții au putut fi vizionate cu această ocazie: „Giurgiu salută Europa”, organizată de Școala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” din Giurgiu; „Savin P. Popescu”, organizată în colaborare cu Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiu; „Călătorie cu trenul” – expoziție organizată în colaborare cu domnul Dumitru Ioana.

Nu au lipsit nici spectacolele, toate de bună calitate, cu muzică live: de la ora 18,00 la ora 22,00 – un spectacol artistic organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Centrul Cultural Local „Ion Vinea” din Giurgiu, urmat de „De la Rameau la Bartholdy” (orele 19,00 – 21,00), organizat de Școala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” Giurgiu, și o defilare a costumelor de epocă, defilare organizată în colaborare cu Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu.

Giurgiuveni de toate vârstele au trecut pragul muzeului, cu toții manifestându-și doar o singură nemulțumire: faptul că asemenea evenimente sunt prea scurte și…prea rare!