Întruniţi în şedinţă de îndată, aleşii judeţeni au avut de aprobat, pe lângă rectificarea bugetului judeţului, şi împărţirea, pe unităţi administrativ-teritoriale, în vederea rectificării bugetelor locale.

După cum declarau, în conferinţa de presă, liberalii giurgiuveni nu s-au abţinut, ba, chiar au votat aceste două proiecte propuse în şedinţa de miercuri, 12 decembrie.

Cu toate acestea, au fost o serie de nemulţumiri, expuse de către liderul organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, în cadrul amintitei conferinţe de presă:

„Din fondul de rezervă al Guvernului au fost dislocaţi, către Consiliul Judeţean Giurgiu, 22 de milioane de lei, sumă care era, de altfel, absolut necesară pentru ca lucrurile să se mai îndrepte, în judeţ. Din aceşti bani, 2,1 milioane (adică aproape 10 procente) au mers către achitarea datoriilor către bugetul asigurărilor sociale ale angajaţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Giurgiu. Restul sumei a fost împărţită în mod egal, şi aici este nemulţumirea noastră, către toate UAT-urile din judeţ. Fiecare, cu excepţia municipiului şi a celor două oraşe – Mihăileşti şi Bolintin Vale – au primit câte 36.000 de lei. Municipiului am înţeles că i-au revenit 150.000 de lei, iar celor două oraşe câte 72.000 de lei. Acum, eu nu ştiu cum s-a calculat aşa, să se dea la toată lumea aceeaşi sumă, în condiţiile în care sunt comune care poate abia achită salariile cu aceşti bani, în timp ce altora, mai mult ca sigur, le-ar rămâne necheltuiţi destui”, spunea preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.

Prezent, la rândul său, în conferinţa de presă a liberalilor giurgiuveni, Nicuşor Iacob, consilierul judeţean care, în urmă cu doar câteva zile avusese câteva contre verbale cu preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat:

„Dacă la şedinţa trecută, când a fost vorba de luat banii – chiar şi necheltuiţi – de la sectorul de învăţământ, m-am abţinut, vreau să vă anunţ că la această şedinţă am votat, toţi consilierii judeţeni PNL, pentru aceste proiecte, chiar dacă, aşa cum spunea şi domnul preşedinte Anton, am avut unele nedumeriri”, a încheiat şi Nicuşor Iacob care, de asemenea, a ţinut să mai precizeze faptul că, între timp, s-a împăcat cu preşedintele CJ, care ar fi recunoscut că a fost vinovat la ieşirile din şedinţa anterioară, şi despre care liberalul a spus că şi-ar fi cerut chiar scuze.