Deși Uzina Termoelectrică Giurgiu a început de câteva zile probele la sistemul de încălzire centralizat al orașului, lucrurile legate de furnizarea de căldură către populație, în această iarnă, nu sunt deloc rezolvate.

În consecință nu vom mai putea solicita livrarea de agent termic în avans, față de data fixă de livrare stabilită, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

După cum ne spunea directorul Uzinei, ing. Sorin Cepraga, în acest moment se caută încă soluții privind costul gazului și achiziționarea lui.
Căutăm un preț mai scăzut al gazului și mai ales să nu ni se ceară toți banii pentru acesta, în avans. Cerințele vin din nesiguranța producătorilor, prețul gazului mărindu-se de pe o zi pe alta. Nu există stabilitate nici măcar pentru o lună…” ne spunea directorul Termoelectrica.

În aceste condiții se pare că anul acesta (cu puțin noroc!), Uzina Termoelectrică va începe să livreze energie termică în sistem centralizat, abia de la 1 noiembrie. Așa că nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu ca până atunci temperaturile acestei toamne să nu ne forțeze să băgăm ceva în priză pentru a ne încălzi.

Din păcate, așa cum probabil am sesizat cu toții, această situație critică la nivel național se datorează în primul rând indeciziei decidenților politici, lungii așteptări a rezultatelor unor evenimente politice ce s-au succedat în toată această perioadă, în România, ultimul fiind moțiunea de cenzură ce a condus la căderea Guvernului Cîțu.

(Jurnal)