Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe perioada minivacanţei de 1 Mai, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Giurgiu.

Astfel, poliţiştii au acţionat în localităţile judeţului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări cultural artistice sau de agrement.

Un accent deosebit s-a pus pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naţionale 5 şi 6, pe tronsoanele de drum unde s-au creat ambuteiaje.

Pe timpul minivacanţei, poliţiştii au aplicat 581 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 254 600 lei, au confiscat bunuri în valoare totală de aproximativ 8.000 lei şi au întocmit 41 de dosare penale.

Poliţiştii rutieri au constatat 12 infracţiuni rutiere (1 pentru consumul de băuturi alcoolice, 11 pentru conducere fără permis), au reţinut în vederea suspendării 36 permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare.