573ca08495f9cfa7661fcd55Cei de la Gazeta Sporturilor fac o dezvăluire pe care selecționerii români au dorit să o ascundă de presă…  În momentul în care secunzii nu l-au găsit pe Alibec pe bancă pentru a-l trimite la încălzire, la meciul Franței cu România, aceștia nu l-au informat şi pe selecţionerul Iordănescu, care se afla la marginea terenului şi dădea indicaţii ,  ci au plecat în căutarea lui. 

Generalul se afla cu spatele la asistenţi şi, prins în tensiunea jocului, n-a realizat ce s-a petrecut şi anume că oamenii săi din staff sunt nevoiţi să-l caute pe Alibec la vestiare  pentru a-l aduce să se încălzească. Abia după joc selecţionerul a aflat   ceea se se întâmplase…Denis Alibec, atacantul Astrei Giurgiu, fusese  prins fumând în vestiar, în timpul pauzei la meciul dintre Franța și România.

Deşi a aflat despre incident, Iordănescu nu a luat nicio măsură împotriva lui Alibec. Selecţionerul a cerut ca totul să fie trecut sub tăcere, deşi în primele momente a avut chiar intenţia de a-l exclude din lot pe atacantul Astrei.

Conform acelorași surse , selecționerul Iordănescu n-ar fi recurs la acest gest pentru a nu afecta imaginea României şi pentru a nu crea un scandal înaintea ultimelor două jocuri din grupă.

 Gazeta mai precizează că nu este  primul incident de această natură pe care Alibec îl produce la echipa naţională și că în cantonamentul efectuat în Italia , care a precedat plecarea la Euro, atacantul a procedat ca recentul meci cu Franța, în timp ce la amicalul cu Ucraina, disputat la Torino, Alibec  mai rămas încă ceva timp în vestiar pentru a fuma…

(Jurnal)