Cristina Elena DINU: „România şi alte nouă state cer Comisiei Europene renegocierea contractelor pentru furnizarea de vaccinuri COVID-19”

0
372
cristina elena dinu

Ministerul Sănătăţii încearcă, astfel, recuperarea prejudiciului din cel mai mare #tun dat bugetului de stat de către foştii miniştrii ai USR.

Riscăm să aruncăm la gunoi aproape 1 miliard de euro din cauza Ioanei Mihăilă și a lui Dan Barna care, în mai 2021, au propus ca #România să intre într-un nou contract european cu firma Pfizer, prin care să achiziționeze încă 39 de milioane de doze.

Aceasta, în condiţiile în care, la acea dată, România avea deja comenzi ferme pentru 55 de milioane de doze şi nu se discuta de doza booster și nici de vaccinarea copiilor.

În martie 2022, România mai avea de plătit 4,57 miliarde de lei (915 milioane euro!) pentru facturile #restante și pentru dozele încă nelivrate, prevăzute în contracte. Dacă nu se renegociază contractul semnat de USR-iști și de premierul Cîțu, pur şi simplu aceşti bani sunt aruncaţi la gunoi!

La propriu, ţara noastră deja a aruncat la gunoi 3 milioane de doze expirate și a donat alte 3,3 milioane de doze către alte state”.

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD Giurgiu)