Cristina Elena Dinu – „PSD își dorește adoptarea unor măsuri coerente pentru depăşirea crizei sanitare”

0
114

Încă de la debutul pandemiei, #PSD a cerut autorităţilor adoptarea unor măsuri  coerente, aplicabile în ţara noastră, pentru că nu putem depăşi această #criză sanitară decât printr-un #parteneriat real cu populaţia.

Am susţinut, întotdeauna, că oamenii trebuie să fie #convinşi şi NU constrânşi să aibă grijă de ei, de sănătatea lor şi a celor dragi în egală măsură!

De altfel, s-a demonstrat deja că nu au avut rezultate pe termen lung #impunerea şi menţinerea, chiar şi când nu mai era cazul, a unor restricţii – cu efecte devastatoare pentru toate domeniile de activitate – doar pentru că aşa au făcut alte ţări. Întrucât, din păcate, nu s-au luat şi măsuri compensatorii ca în celelalte state.

PSD a propus #soluţii concrete, coerente şi nu doar de dragul de a fi aplicate, ci pentru a pune capăt pandemiei.

Iar odată cu intrarea PSD la guvernare, aceste lucruri se văd.

Consider, astfel, că relaxarea restricțiilor este firească în condițiile scăderii puternice a incidenței infectărilor la 1,19 la mie, pe întreaga țară.

Dar, în acelaşi timp, se fac pregătiri intense pentru a face faţă unui posibil val 5 al pandemiei. Susţinem ranforsarea capacităţii sistemului medical de a reacționa, prin implicarea medicilor de familie, dar şi a farmaciilor în efortul de testare.

Totodată, se lucrează la un #proiect care să permită testarea extinsă, la nivelul medicilor de familie, pentru persoanele simptomatice sau care au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

De asemenea, sunt în curs de elaborare proceduri legate de tratamentul ambulatoriu al COVID-19, astfel încât presiunea pe spitale să fie diminuată.

Trebuie însă să NU ignoram pericolul încă existent și să respectăm noile reguli adoptate, pentru că doar prin #respectarea regulilor, vom putea evita să mai trecem încă o dată prin ce am trecut în această toamnă.

#Parteneriat_cu_populația

#PSD

#SănătateaEstePrioritară”

(Cristina Elena Dinu – deputat PSD)