Cristina Elena Dinu: „PSD a făcut, într-o singură lună, pentru România, ce NU au făcut guvernele de dreapta în 2 ani!”

0
168

„Ca principal partid de stânga, ne-am îndreptat atenţia în primul rând către românii care nu mai puteau nici măcar să #supravieţuiască, din cauza preţurilor record înregistrate la toate serviciile şi produsele.

Tocmai de aceea, am impus un #pachet_social care cuprinde #creşteri de pensii, de salarii şi de alocaţii, dar şi sprijin suplimentar pentru categoriile cele mai defavorizate.

Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, toate aceste #măsuri nu ar fi fost luate.

ACESTA este #adevărul pe care românii trebuie să îl cunoască!

Însă, #programul nostru de guvernare nu cuprinde doar măsuri sociale, ci şi #soluţii concrete pentru relansarea economiei, a mediului de #afaceri autohton, respectiv a #agriculturii româneşti.

La acest ultim capitol, banii care erau #blocați până acum din cauze birocratice, au fost deblocați de PSD și au început să ajungă la #agricultori.

Astfel, după un blocaj de aproape 6 luni, au fost date #subvențiile pentru crescătorii de vaci de lapte, de bivolițe și de taurine pentru carne.

A fost acordat sprijin pentru #compensarea cu 50% din costurile cu energia electrică folosită pentru #irigarea terenurilor agricole.

Totodată, au fost majorate de la 40 de milioane la 70 de milioane de lei sumele acordate ca sprijin, în anul 2021, #fermierilor care se ocupă de îmbunătățirea #genetică a efectivelor de vaci, de bivolițe, de taurine, de cabaline, de ovine și de caprine.

În afara subvenției pentru animale, alte 40 de milioane de lei au ajuns ca #ajutor de minimis la #apicultorii afectați de calamitățile naturale din 2021.

De asemenea, s-au pus la dispoziţie fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, în baza unor proiecte de #dezvoltare a exploatațiilor agricole.