Cristina Elena DINU: „În vremuri de criză, avem nevoie de măsuri eficiente pentru susţinerea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare, iar asta se realizează prin creşterea veniturilor populaţiei.”

0
515

„În vremuri de criză, avem nevoie de măsuri eficiente pentru susţinerea nivelului de trai şi a puterii de cumpărare, iar asta se realizează prin creşterea veniturilor populaţiei.

Acesta este scopul aplicării taxei de solidaritate, susținută de PSD şi criticată, în mod nejustificat, de partidele de dreapta care, din păcate, s-au transformat în apărătorii supraprofiturilor făcute de marile companii. Vorbim despre companii care plătesc un impozit pe un profit diminuat artificial, prin inginerii fiscale, ce nu reprezintă nici măcar 1% din cifra lor de afaceri.
Dacă sute de mii de IMM-uri și companii românești reușesc să plătească cel puțin 1% din cifra lor de afaceri ca impozit, înseamnă că pot face acest lucru și marile companii, cu peste 100 de milioane de euro cifra de afaceri. În plus, taxa de solidaritate se aplică deja în Uniunea Europeană, astfel, de ce nu ar funcţiona şi în România?
Banii din taxa de solidaritate vor susţine creșterea veniturilor salariaților, pentru că munca trebuie plătită corect! Fondurile vor susține, de asemenea, educația, pentru că societatea este datoare să ofere o șansă reală fiecărui copil, dar vor susține şi sănătatea!
Asta este responsabilitatea noastră şi pentru asta am fost aleşi, să punem pe primul loc oamenii şi să găsim cele mai bune soluţii pentru bunăstarea lor!, menționează deputatul giurgiuvean pe pagina sa de Facebook.

(Cristina Elena DINU, deputat PSD)