Deputatul PSD de Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține că este absolut halucinant cum guvernanții găsesc fonduri pentru alte proiecte mai puțin importante, dar nu găsesc pentru majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor.

Începând de la 1 septembrie, pensionarii români ar fi trebuit să primească pensii mai mari cu 40%, conform legii aflate în vigoare. Din păcate, această majorare nu poate fi pusă în aplicare, din cauza incapacității guvernului condus de Iohannis și Orban, care pur și simplu nu dorește binele oamenilor.

Este halucinant cum guvernanții găsesc fondurile necesare pentru toate prostiile pământului, precum colantarea mașinilor poliției în culorile peneliste, sau pentru achiziționarea de măști și echipamente medicale la cel mai mare preț din Uniunea Europeană, dar se jură că nu au banii necesari pentru majorarea pensiilor și dublarea alocațiilor copiilor.

Pentru vârstnici și copii nu au însă bani, deși negociatorul șef Iohannis se lăuda că a obținut 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană! Ce face „guvernul meu” cu aceste sume impresionante, în cazul în care banii respectivi există, numai el știe!

Românii văd însă că, după o jumătate de an de pandemie, nu s-a schimbat mare lucru în viețile lor, din cauza neputinței celor care exercită puterea executivă. Ba mai mult, oamenii o duc mult mai rău, în lipsa măsurilor concrete de sprijin pentru angajați și pentru economie.

Cetățenii trebuie însă să cunoască adevărul, iar adevărul despre pensii este acela că doar Guvernul PSD a reușit în ultimii ani să îmbunătățească condițiile de trai ale vârstnicilor. Adevărul despre pensiile românilor este acela că valoarea punctului de pensie a crescut, în guvernarea PSD, cu 36% față de anul 2016, cuantumul punctului de pensie fiind la ultima majorare de 1.265 lei. Valoarea punctului de pensie ar fi trebuit să fie de ieri de 1.775 lei și să ajungă la 1.875 lei la 1 septembrie 2021. „Guvernul meu” însă nu vrea ca pensionarii să trăiască decent, deși legea le garantează această majorare.

Faptul că PSD a acordat pensii mai mari pentru seniorii noștri îi deranjează încă teribil pe liberali, care nu reușesc să înțeleagă că de această măsură beneficiază în mod direct părinții și bunicii celor care contestă acum toate lucrurile bune făcute în România!

În concluzie, liberalii trebuie doar să respecte legea și să aplice noile valori ale punctului de pensie aprobate de Parlament, fără a mai face nimic în plus. Se pare însă că, pentru ei, și să nu facă nimic este greu!”, a declarat Cristina-Elena Dinu, parlamentar PSD de Giurgiu.

(Jurnal)