Cristina Elena DINU: „Achiziţia de vaccinuri anti-COVID, cel mai mare tun din istoria României dat banului public, sub semnătura USR!”

0
199

Progresiştii” care se erijau în apărătorii banului public s-au dovedit a fi cei mai mari #risipitori şi şi-au bătut joc de munca a milioane de români care au contribuit cu taxe la buget. Pentru că au #expirat deja milioane dintre dozele cumpărate sub semnătura USR, practic aruncăm acum la gunoi trei sferturi de miliard de euro! Este inacceptabil şi este, fără îndoială, cea mai mare bătaie de joc față de banii #publici din istoria României!

„Ultima achiziţie de vaccinuri, respectiv 39 de milioane de doze, a fost aprobată de USR, în mai 2021, când ministru al Sănătăţii era Ioana Mihăilă şi atunci când ţara noastră avea deja contractate de 3 ori mai multe doze decât era nevoie pentru atingerea #ţintei de vaccinare stabilite de guvern. Ca să fie consumate toate dozele achiziţionate sub semnătura USR, cei 70% dintre români vizați de #campania de vaccinare ar fi trebuit să se vaccineze de 6 ori.

În luna februarie 2022, Valeriu Gheorghiță anunța că România trebuie să distrugă 1 milion de doze expirate, iar la începutul lunii aprilie, ministrul Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a anunțat că alte 2 milioane de doze au expirat. În momentul de față, #furnizorii de vaccinuri mai trebuie să livreze în România încă 65 de milioane de doze.

Grav este că România NU poate rezilia contractul decât cu plata unor #penalități uriașe care ar ajunge la o valoare mai mare decât suma angajată deja.

Este important de precizat că România nu putea schimba numărul de doze stabilit la nivelul #Comisiei Europene, după criteriul populației statelor membre, dar putea refuza intrarea în contract. Aşadar, USR ar fi putut evita #risipa aberantă a trei sferturi de miliard de euro”.

(Cristina Elena DINU- Deputat PSD Giurgiu)