b1 

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, în vârstă de 31 de ani, a fost desemnat câştigătorul Balonului de Aur, ediţia 2016, distincţie acordată de către revista France Football, în cadrul unei gale desfăşurate la Paris

Este a patra distincţie de acest gen pe care o primeşte Cristiano Ronaldo, după cele din 2008, 2013, 2014. Starul de la Real Madrid nu a fost prezent la gală deoarece se află în Japonia alături de echipa sa de club, unde participă la Campionatul Mondial al cluburilor. Liga Campionilor câştigată cu Real Madrid şi Campionatul European cucerit cu naţionala Portugaliei sunt performanţele ce l-au ajutat pe Ronaldo să se impună în lupta cu Lionel Messi şi Antoine Griezmann.

„Este o mare onoare să câştig din nou Balonul de Aur. Emoţia este mare. Visul mi s-a îndeplinit, este a patra oară când câştigat acest premiu şi sunt foarte fericit. Dedic acest trofeu colegilor de la Real Madrid şi celor de la naţionala Portugaliei. Este uimitor să primesc din nou această distincţie”, a spus Cristiano Ronaldo, citat de Marca.

Sezonul trecut, Cristiano Ronaldo a marcat 51 de goluri pentru Real Madrid şi a oferit 15 pase decisive (asisturi), în 48 de partide. 

Primul în topul Forbes

Ronaldo conduce în topul Forbes al celor mai bine platiti jucatori din lume in 2015, cu venituri de peste 82 milione de dolari, in timp ce Messi se afla pe locul 2, cu incasari de peste 76 milioane de dolari. Prin performantele lor extraordinare, cei doi jucatori au reusit sa castige mai multi bani din salarii si bonusuri decat din drepturile de imagine, acolo unde stau amandoi excelent.

Ronaldo a fost plătit cu 53 de milioane de dolari de către Real Madrid in 2015, salariu plus bonusurile de peformanta. Ronaldo e platit cu 750.000 de euro pentru fiecare gol sau pasa de gol, o decizie inteleapta deoarece portughezul e golgheterul clubului inca din momentul transferului de la Manchester United, in 2009. Forbes scrie ca Ronaldo a adunat o avere de 550 de milioane de dolari in cei 14 ani de cand e jucator profesionist.

Urmăritorul său, rival în același timp al lui Ronaldo, Lionel Messi a fost plătit cu 51 de milioane de dolari de către  FC Barcelona, anul trecut, salariul său,  plus bonusurile pentru goluri marcate și trofee cucerite. Asta nu îi împiedică pe cei doi să aibă probleme cu fiscul, din cauza sumelor pe care aceștia le-au ascuns prin paradisurile fiscale.   În rândurile de mai jos vă prezentăm un clasament cu cei mai bine plătiți fotbaliști…

1. Cristiano Ronaldo $82.1 mil
2. Lionel Messi $76.5 mil
3. Zlatan Ibrahimovic $37.1 mil
4. Neymar $36.3 mil
5. Gareth Bale $34.4 mil
6. Wayne Rooney $25.8 mil
7. Sergio Aguero $24.4 mil
8. Luis Suarez $22.8 mil
9. Eden Hazard $22.2 mil
10. Cesc Fabregas $20.8 mil

(Jurnal)