Cristian Tudor Popescu : “PSD foloseşte același procedeu de intimidare a magistraţilor: vedeți că o să aveți de-a face cu noi, nu uitați că noi suntem la putere!”

0
232

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat luni dimineaţa, la Digi24,  în timp ce Liviu Dragnea era audiat la DNA, gestul mai multor oficiali din PSD de a-l susține pe liderul formațiunii, Liviu Dragnea, în fața Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este o dovadă că în PSD nu s-a schimbat nimic în 20 de ani și că partidul, aflat acum la putere, vrea să îngenuncheze justiția, a spus jurnalistul.

Apreciez consecvența PSD. Nu s-a schimbat nimic în ultimii 20 de ani. Liderii de atunci ai PSD, cu Adrian Năstase, Miron Mitrea și Dan Ioan Popescu veneau să-l susțină pe Gabriel Bivolaru, acuzat de furtul a 60 de milioane euro și apoi condamnat la închisoare. Același procedeu de intimidare a magistraţilor de către PSD, aflat la putere: vedeți că o să aveți de-a face cu noi, nu uitați că noi suntem la putere, mesajul este de subordonare a justiției, noi suntem cei care judecăm în statul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El  a comentat și prezența, în fața DNA, a vicepremierului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării: „Este luni dimineață. Nu are treabă la Guvern? Din câte am văzut, Guvernul ăsta are multă treabă cu românii. Va să zică a venit aici să susțină niște funcții. Deci dacă ești un simplu cetățean ajuns în față la DNA nu e cazul să fii susținut” a spus jurnalistul subliniind faptul că în loc să meargă la Guvern pentru a rezolva problemele importante ale naţiunii colegii lui Liviu Dragnea fac “galerie” acestuia în faţa DNA.

Cristian Tudor Popescu explica prezența a zeci de membri PSD în fața DNA prin faptul că „sunt și alții care ar putea deveni obiectul unor dosare”.

Se ascute lupta de clasă. Este din ce în ce mai dură confruntarea cu organele de justiție. Partidul vrea să îngenuncheze justiția. DNA nu cedează, de aici această reacție la intimidare”, a mai spus jurnalistul.

În opinia sa, problemele vor începe pentru Liviu Dragnea   atunci când cetăţeanul va fi  ars la buzunar : „Aici contrapropaganda PSD vorbește mereu de statul paralel, de faptul că sunt hăituți, asta prinde la multe persoane cu discernământ foarte redus. Ce nu prinde e buzunarul. Acest program de guvernare, când își va arăta adevăratele consecințe, atunci o să aibă Dragnea probleme. Acum mai rezistă, poate să facă pe eroul, dar în sondaje e la 18-20% nivel de încredere”, a mai spus jurnalistul.

Aşa cum aminteam în deschiderea materialului, Liviu Dragnea a fost chemat în această dimineață la DNA., acuzat într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie.

(Jurnal)