Cu ceva timp în urmă, directorul SC Giurgiu Construcții Edilitare SA, Cristian Barbu, ne vorbea despre lucrările aflate în derulare la nivelul municipiului nostru. Recent, am purtat o nouă discuție cu acesta, ocazie de a ne prezenta alte lucrări pe care le efectuează angajații SC GCE SA:

Recunosc, la noi nu se vor termina niciodată lucrările, permanent intervine câte ceva…De exemplu, după finalizarea lucrărilor din zona Blănoaiei, după racordările la gaze și rețeaua de apă și canalizare, intrăm să lucrăm pe străduța Morarilor, pe care o finalizăm în curând, apoi fundătura Fluierului, în aceeași zonă, vor fi lucrări de pavaj.

De asemenea, avem în lucru – după finalizarea lucrărilor pe strada Gării – trotuarul. Proiectul firmei care a câștigat lucrările pe strada amintită prevedea redarea carosabilului pentru circulația autoturismelor, noi am recuperat pentru ei piatra cubică folosită în acest scop, iar reabilitarea trotuarelor a rămas în sarcina noastră. Acele trotuare s-au deteriorat puțin pentru că s-a intervenit cu utilaje, s-a modificat puțin proiectul, s-au produs niște schimbări și a trebuit să intervenim. Și mai avem apoi începută, după recuperarea pavajului, am predat firmei, iar ce a rămas și nu s-a potrivit, păstrăm pentru reparații în zonele în care mai există așa ceva.

Am recuperat pavaj și de pe strada 9 mai, aflată în stare jalnică, ce acum a intrat în lucrare de asfaltare.

Intervenim în continuare pe diverse „mărunțișuri”, lucrări de moment, comenzi venite prin direcția tehnică din Primărie. Avem un fel de echipă de intervenție rapidă, care se deplasează la lucrările neprogramate. Apare o groapă, trebuie remediată...”, declara Cristian Barbu.

Întrebat cum îi pot fi aduse la cunoștință problemele din oraș de către locuitorii municipiului, directorul SC GCE SA a precizat:

Cetățenii ne pot solicita oricând, direct la noi, sau prin Direcția Tehnică din Primărie. Chiar dacă ne solicită pe noi, tot direcția tehnică e cea care analizează și trimite la noi lucrare.

(Jurnal)