Dosarul Transferurilor, unde a păcălit pe Dinamo cu 7 jucători de pe urma cărora el a luat bani mulţi şi clubul, puţini, i-a adus condamnarea, dar şi un răgaz de a se ocupa de propriile businessuri.

Şi, conduse din închisoare, după 4 ani şi 4 luni, afacerile i-au ieşit mai bine.

A vândut gaz lichefiat prin firma pe care o deține până și penitenciarului Poarta Alba, în care era încarcerat.
Conform celor de la libertatea.ro, firma este deţinută în proporţii egale de mama lui Cristian Borcea, Elena, şi de asociatul Corneliu George Gâdoiu. Gaspeco L&D e un business profitabil, provenind din fosta divizie GPL de la OMV Petrom, cumpărată fiind, în anul 2012, de către cei doi asociaţi: Borcea şi Gâdoiu.

În ultimii 5 ani fiscali, firma are înregistrat un profit însumat de 260 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro), angajaţi fiind vechi prieteni din fotbal ai lui Borcea. Mâna dreaptă în companie, tot conform celor de la Libertatea, este Marian Albu, fost trezorier al FRF şi Dinamo, altă dată “creierul” afacerilor fotbalistice ale lui Mircea Sandu.

Tot la Gaspeco L&D este angajat şi fiul Adrian Albu, fost director în Loteria Română în perioada neregulilor din mandatul lui Nicolae Cristea.

În perioada detenţiei lui Borcea, contractele cu statul au mers strună: peste 9,8 milioane de lei, doar din contractele încheiate de firma GASPECO L&D cu instituţii de stat.

Dar bunăstarea lui Borcea nu a fost doar în afara zidurilor închisorii, ci şi în interiorul penitenciarului. Acesta avea în închisoare plasmă, frigider, calorifere electrice şi mochetă în celulă. În plus, aparate de fitness şi acces la un telefon special după ora de stingere.