Au trecut trei zile de la descoperirea îngrozitoare de lângă Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, timp în care se pare că ancheta bate pasul pe loc. Deocamdată, au fost audiaţi trei martori.

Sunt destui însă cei care s-au grăbit să descopere similitudini cu „Cazul Caracal”, speculând faptul că ar fi apărut un nou monstru, criminal în serie. Însă nu poate fi vorba despre un ucigaș în serie, pentru că, în acest caz, ar fi trebuit ca victimele să fie vânate, fără ca ucigașul să le cunoască.  

Pe când în „Cazul Giurgiu” este exact pe dos. Incendierea în grabă a cadavrului, faptul că victima a fost dezbrăcată şi nu avea nici un fel de bijuterie, adică agresorul a avut grijă să înlăture orice element de identificare, dovedeşte că asasinul este din cercul de cunoscuţi ai victimei. Identificarea ei va duce repede la identificarea celui care a ucis-o.

Şi mai este o deosebire esenţială între „Caracal” şi „Giurgiu”. Dincă nu avea interesul să-şi omoare victimele. El le răpea pentru a le trafica, pentru a câştiga bani de pe urma lor. În „Cazul Giurgiu”, este vorba, cel mai probabil, despre o crimă cu premeditare. Agresorul a vrut să-şi omoare victima. Ba, mai mult, s-a pregătit şi cu un recipient cu combustibil, pentru a o incendia, premeditând inclusiv întârzierea identificării celei ucise.

S-a mai acreditat ideea unui conflict spontan. O crimă domestică, probabil pe fond de gelozie. Iarăşi o teorie falsă. Dacă între doi soţi ar fi izbucnit un conflict spontan, atacatorul, după ce şi-a lovit victima şi a ucis-o, nu îi mai lega mâinile cu sârmă. Expertiza medico-legală a stabilit însă că femeia fusese legată la mâini înainte să fie omorâtă.

Criminalul poate să aibă un complice

Ziariștii de la EVZ au recreat, întrucâtva, cele petrecute în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când crima de pe marginea DN6 din zona Ghimpați a îngrozit România. Iată, mai jos, ce au scris aceștia:

Am încercat să facem noi, ceea ce nu au făcut anchetatorii. Un fel de experiment judiciar. Am cronometrat cam de cât timp avea nevoie criminalul pentru a acţiona. Să oprească maşina pe marginea drumului într-un loc nepermis, stânjenind un pic circulaţia, să coboare, să ia trolerul în care înghesuise victima, să închidă portbagajul, să coboare cu valiza rambleul înalt al şoselei, să traverseze şanţul de lângă şosea, să treacă printre arbuşti, să meargă cu troliul târâş prin arătură către partea dreaptă cam zece metri, având în mână şi recipientul cu combustibil, să arunce lichidul inflamabil peste geamantan, să-i dea foc, să fugă înapoi prin lăstăriş, să urce rambleul, să urce la volan şi apoi să plece.

Maşina ar fi trebuit să o lase pe avarii, pentru că se înnoptase şi exista riscul, şoseaua fiind îngustă, să fie lovit de maşinile care veneau din spate. Totul durează între 6 şi 9 minute. Timp extrem de lung, când autorul ar fi putut fi observat cu uşurinţă de şoferii maşinilor care veneau din spate sau din faţă. DN 6, şoseaua Bucureşti-Alexandria, unde s-a petrecut incendierea, este extrem de circulată.

Atunci am elaborat o altă ipoteză. În maşina care transporta cadavrul erau două persoane. Una la volan, cealaltă în dreapta. Maşina venea dinspre Bucureşti, spre Alexandria. Şoferul a oprit autoturismul, obligat autoturism, pentru că o maşină mai mare ar fi blocat o jumătate de bandă de circulaţie, din ea a coborât individul din dreapta, a luat valiza din portbagaj şi a coborât rambleul şoselei, destul de înalt pentru a nu mai putea fi observat de pe şosea.

Cel de la volan a continuat drumul. Cam la aproximativ un kilometru, este un loc unde se poate întoarce maşina. A întors. Cel care a coborât cu valiza a aşteptat până la văzut oprind pe partea cealaltă a drumului şi abia atunci a incendiat valiza. Să ţinem cont de faptul că, stropită cu materialul combustibil, aceasta s-a aprins imediat, ceea ce putea atrage repede atenţia celor care treceau pe şosea. Probabil că maşina care-l aştepta pe incendiator a oprit ceva mai departe de locul faptei. Iar cel care a dat foc a alergat de-a lungul şoselei la adăpostul lăstărişului, după care a traversat şi s-a urcat în maşina care a pornit imediat.

Ultima oră

S-a stabilit că lichidul inflamabil cu care a fost incendiată valiza cu cadavrul, a fost benzină.