Crește valoarea burselor sociale și de merit pentru anul școlar 2023-2024

0
528

Potrivit draftului legilor Educației, în varianta Deca și citat de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Bursa socială ar crește în anul școlar viitor (2023-2024)  cu 100 de lei, ajungând la 300 de lei. Cea de merit ar putea crește până la 450 de lei de la 200 de lei cât este în prezent.

De asemenea, bursa de performanță, care se acordă în prezent, dispare din proiectul legilor Educației.

În proiectele de lege se mai menționează că valoarea minimă a burselor și criteriile de acordare se reglementează prin ordin de ministru (n.red –  cum este și în prezent), dar precizează valorile burselor pentru anul școlar viitor 2023-2024.

Bursa profesională se redenumește  ca fiind bursă tehnologică și are aceeași valoare ca în prezent, 300 de lei pe lună. Bursa tehnologică reprezintă o formă de stimulare a elevilor care urmează învăţământul tehnologic în condiţiile metodologiei cadru, în conformitate cu priorităţile ministerului Educaţiei, potrivit documentului.

Bursele de excelență olimpică rămân la fel ca în proiectul legii  valabile până acum: bursa de excelenţă olimpică I/internaţională – 1.000 lei/lună, bursa de excelenţă olimpică II/naţională – 700 lei/lună.

Sursa:Edupedu.ro.