![Crescătorii de porci, în vizorul controalelor de la DSVSA Giurgiu Crescătorii de porci, în vizorul controalelor de la DSVSA Giurgiu](https://jurnalgiurgiuvean.ro/wp-content/uploads/2019/11/porci-768x511.jpg)
Începând cu data de 28.11.2019 și până în data de 07.01.2020 D.S.V.S.A. Giurgiu va desfășura controale tematice specifice sărbătorilor de iarnă, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare și răspândirii virusului Pestei Porcine Africane (PPA).
Conform unui comunicat postat pe site-ul DSVSA Giurgiu, activitățile vor avea în vedere modul în care operatorii din sectorul alimentar respectă măsurile privind combaterea pestei porcine africane (PPA), a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea și comercializarea cărnii proaspete de porc, precum și a modului de marcare şi certificare a cărnii proaspete, a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a produselor din carne de porc, sau care conţin carne de porc.
În acest sens, la nivelul DSVSA Giurgiu, vor fi constituite echipe, care, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Giurgiu și Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, vor efectua controale oficiale având drept scop, pe de o parte, verificarea modului de sacrificare a porcilor (neapărat în unități de abatorizare, autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea de porcine), precum și modul de respectare a legislației UE aplicabile comerțului cu porcine vii, precum și a măsurilor privind restricționarea mișcărilor de porci vii, ca urmare a apariției și evoluției focarelor PPA.
De asemenea, se vor realiza controale în trafic, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Giurgiu și Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, pentru a se verifica dacă sunt respectate condițiile legale pentru transportul animalelor, cărnii și produselor din carne.